Davor Bergam
osobna stranicaJa sam stari ofucani hipi rođen u znaku Ribe prije u Šibeniku. To je bilo vrijeme predsjednika Josipa Broza - Tita i Pape Ivana XXIII. Kršten sam neformalno po Rimokatoličkom obredu imenom Roko (po mome didi s tatine strane). Krstila me moja baba Jerka, a ne pop.
Inače sam Bodulac! Radnik, Hrvat! Potomak Partizana, antifašist. Dvije ulice nose ime po članovima moje familje. Pošten sam i častan čovjek! Moralna načela su mi izrazito visoka i krajnje sam humana osoba.
Mama, rođena Zafranović, mi je iz Prvića, a tata iz Krapnja. Imam sestru od . Kako kod nas Bodulaca svaka familja ima nadimak po kojem se raspoznaje, moji u Prviću su Bepovi, a u Krapnju Batorovi.
Po IBM-ovim testovima kvocijent inteligencije mi je visoko iznad prosjeka. Školovanje mi je prošlo u očekivanju školskog zvona. Inače, pismen sam od četvrte godine svog života, ali priznajem da se ni dan danas u gramatiku i pravopis NE razumin. Bio sam izrazito jak u fizici i matematici. Želio bih Vas podsjetiti na Bergamov Teorem (još iz mojih maloljetničkih dana): "Korištenje mozga u školi kažnjava se jedinicom!!" Ipak, iz Vladanja sam uvijek imao čistu peticu! Dakle, školovan sam 12 godina ali sam iz procesa školovanja izašao bez ikakvog obrazovanja. Bio sam aktivan u grupi izučavanja fizike i u saobraćajnoj grupi.
Po struci sam tehničar - elektroničar (slabostrujaš) ali nikad nisam radio u struci. U očevoj familji su svi bili nautičari, a u majčinoj brodograditelji. Dida po mami (meštar Bepo) je bio Junak Socijalističkog Rada. Ja sam završio 5 seminara u IBM-ovoj školi u Radovljici, Slovenija. Odškolovan sam na osmobitnom procesoru. Završio sam također usput i slučajno srednju elektrotehničku školu i zaposlio se. Isprva kao zaštitar u Luci Šibenik jer su se tamo nalazili objekti ali mi je poslodavac bio trgovački radni kolektiv "Šibenka", a kasnije u računskom centru Tvornice aluminija u Ražinama (TLM "Boris Kidrič"). Moja radna mjesta su bila operater, predradnik operative (vođa smjene) i sistemski programer i administrator (sistemac). Nakon uništavanja tvornice ostajem bez posla u samom jeku rata te nakon dugog mučnog perioda uspijevam ostvariti mirovinu. Radio sam 11 godina, a zbog beneficiranog radnog staža kojeg sam imao zbog bolesti, računa mi se staž od 15 godina. 100%-tni sam invalid bez preostale radne sposobnosti. Imam reumu (Dg. Spondylitis Ancilosans).
Bilo bi mi puno lakše kad bih uzase imao finu curicu između i godina koja ima poeziju u očima i mir i dobrotu u srcu.
Mirovina mi je jako mala. Dugo vremena sam bio nositelj socijalne iskaznice. Hrani me Caritas.
Razveden sam i imam sina od .
Rat sam prošao izuzetno teško.
U mladosti sam svirao bas gitaru. Glazbeno sam pismen i obrazovan na klasičnim djelima starih majstora (poglavito F. Tarega). Svirkom sam počeo vrlo rano zarađivati tako da sam financijski samostalan još od moje 16-te godine. Međutim sadašnje stanje je takvo da bez pomoći sa strane ne mogu preživjeti. Bavio sam se radioamaterizmom (obučeni sam telegrafist!) i fotografijom. U slobodno vrijeme slušam glazbu i proučavam Linux.
Moja poruka: Drage dame i štovana gospodo, hvala vam na posjeti moje internetske stranice! Ako želite, slobodno mi ostavite u Spomenaru nekoliko lijepih rečenica da imam uspomenu na Vaš posjet stranici. Moj spomenar se nalazi na linku lijevo u izborniku. Napravite nešto za bolji svijet te za umirovljenike i invalide! Pomozite siromašnima i bolesnima! Svi ljudi su rođeni jednaki! Oholost je smrtni grijeh! Drage dame ljubim vam ruke! Volite Dalmaciju, otoke, brodove, jedrenje, veslanje i Jadransko more! Volite tovare! Koristite maslinovo ulje! Pijte kvalitetna dalmatinska vina! Preferirajte prirodnu hranu!! Čuvajte more, šume, prirodu, rijeke, jezera, okoliš i klimu! Čuvajte tradiciju i narodne običaje svoga kraja! Budite dobri ljudi! Budite maksimalno humana bića! Budite krajnje časni i pošteni! Odbacite negativne vibracije i živite čistu pozitivu. Ne kršite ničju slobodnu volju! Poštujte roditelje i starije! Poštujte i volite nježniji spol!! NE budite rasista i/ili šovinista bilo koje vrste, boje i dezena!! :-) Volite biljke i životinje!! Ako nemate reći nešto lijepo, radije ne recite ništa! Njegujte tijelo i duh! Rabite Linux! Budite skromni! Neka Vam sljedećih pet pojmova budu vodiči kroz život: Poštenje, Čast, Moral, Iskrenost i Humanost!! Bili mi živi i zdravi i želim Vam svako dobro!!


Siromaštvo nije sramota siromašnog čovjeka već sramota države u kojoj živi! (Davor)
Siromaštvo je najgrublji oblik državnog terorizma! (Dr. sci. Ernest Ezra Mandel)
Držanje naroda u bijedi i neznanju najgori je oblik nasilja! (Mohandas Karamchad Gandhi - Mahatma)

Mir
i
LjubavKLIK: